JSHint, JavaScript kodundaki hataları ve potansiyel sorunları algılayan topluluk tabanlı bir araçtır. JSHint çok esnek olduğundan, kodunuzun yürütmesini beklediğiniz ortamda kolayca ayarlayabilirsiniz. JSHint açık kaynak ve her zaman bu şekilde kalacaktır.
JSHint’in Amacı nedir?
Proje, JavaScript geliştiricilerinin yazım hataları ve dil bilgisi hataları konusunda endişelenmeden karmaşık programlar yazmasına yardımcı olmayı amaçlamaktadır.
Herhangi bir kod tabanı bir noktada nihayetinde devasa hale gelir, bu yüzden basit hatalar - yazıldığında kendilerini göstermez - hata ayıklama saatlerinizi alabilir. Bu noktada, statik kod analiz araçları devreye girer ve geliştiricilerin bu tür sorunları tespit etmesine yardımcı olur.
JSHint, JavaScript ile yazılmış bir programı tarar ve sık yapılan hatalar ve potansiyel hatalar hakkında rapor verir. Potansiyel problem bir yazım hatası olabilir, örtülü bir tür dönüşümden kaynaklanan bir hata, sızan bir değişken veya tamamen başka bir şey olabilir.
Jshint.com’da belirtilen tüm programların sadece% 15’i JSHint kontrol eder. Diğer tüm durumlarda, JSHint, hatalar veya olası sorunlar olabilecek bazı kırmızı bayraklar bulur.
Bu yüzden, statik kod analiz araçlarının birçok farklı türde hataları tespit ederken, programınızın doğru, hızlı mı yoksa bellek sızıntısına mı sahip olduğunu algılamayacağını unutmayın.
JSHint gibi araçları her zaman ünite ve fonksiyon testleri ile birlikte kod incelemeleriyle birleştirmelisiniz.
Kurulumu
Global olarak aşağıdaki komutu kullanarak yükleyebilirsiniz:
npm install -g jshint
Daha sonra jshint komut satırı arayüzünü kullanabilirsiniz.
$ jshint dosyaninadi.js
myfile.js: line 10, col 39, Octal literals are not allowed in strict mode.
1 error
Ayrıntılı bilgi için http://jshint.com/docs/cli/
Fakat var olan bir Node.js projesinde JSHint’in geliştirme bağımlılığı olarak kurulması daha yaygındır:
npm install --save-dev jshint
Editor ve IDE için Eklentiler
VIM
Emacs
Sublime Text
Atom
TextMate
Visual Studio
Brackets
JSHint kullanan proje ve şirketler
Listedeki şirketlerden mühendisler ve projeler JSHint kullanıyor:
Kaynaklar:
http://jshint.com/install/
http://jshint.com/about/